حوادث/ خودکشی باوجود اعلام آموزش و پرورش مبنی بر دسترسی دانش آموز ۱۱ ساله شهرستان دیر به شبکه شاد و ادعای خانواده وی مبنی بر اینکه هیچ گوشی یا تبلتی برای تحصیل فرزندشان دریافت نکردهاند، دادستان این شهر از تشکیل پرونده قضایی خبر داد.
شبکه آموزشی شاد از اوایل امسال و به دلیل شیوع ویروس کرونا در کشور با هدف آموزش مجازی دانش آموزان سراسر کشور راه اندازی شد تا به دلیل تبعات ناشی از تعطیلی مدارس، دانش آموزان از تحصیل باز نمانند. بر اساس آمارهای وزارت آموزش و پرورش بیش از ۱۱میلیون و ۵۰۰هزار دانشآموز در سال تحصیلی جاری در شبکه شاد مشغول به تحصیل هستند.
با این حال بیستم مهر ماه خبری مبنی بر خودکشی دانش آموز پسر ۱۱ ساله دیری به دلیل نداشتن تلفن همراه در فضای مجازی استان بوشهر منتشر شد که بین کاربران بازتاب داشت و به دنبال آن صبح امروز آموزش و پرورش استان بوشهر در اطلاعیهای اعلام کرد: اخبار منتشر شده مبنی بر خودکشی دانشآموز ۱۱ ساله اهل شهرستان دیر این استان بدلیل دسترسی نداشتن به تلفن همراه و کلاسهای آموزش مجازی صحت ندارد.
در این اطلاعیه تاکید شده بود: بر اساس «اعلام آموزش و پرورش شهرستان دیر و تحقیق و بررسیهای میدانی و مستندات جمع آوری شده، متوفی از روز بازگشایی مدرسهها در ۱۵ شهریورماه تا روز حادثه بنا به درخواست ولی دانشآموز بدلیل شرایط کرونایی در مدرسه حضور نداشته و آموزش خود را از طریق شبکه شاد پیگیری میکردهاست و در این مدت با استفاده از تلفن همراهی که مدیر مدرسه با هزینه شخصی در فروردین ماه ۹۹ به وی اهدا کرده بود تا آخرین ساعت روز حادثه در سامانه شاد به صورت فعال و در کلاسهای درس مجازی آنلاین شرکت داشتهاست.»
در این ارتباط مادر مرحوم «سید محمد موسی زاده» روز دوشنبه به خبرنگاران گفت: فرزندم هیچ گوشی و تبلتی از آموزش و پرورش دریافت نکرده بود و آنها نباید به عموم مردم اعلام کنند که این حادثه بخاطر گوشی نبودهاست.
فاطمه نجار افزود: اعلام آموزش و پرورش مبنی بر اینکه گوشی تلفن همراه به ما تحویل دادهاست، واقعیت ندارد و ما تاکنون هیچ گوشی و تبلتی از آموزش و پرورش دریافت نکردهایم.
وی با اشاره به اینکه فرزندانم به پدر و مادرشان علاقه زیادی دارند، از مردم، رسانهها و فضای مجازی خواست که از بیان هرگونه مطلبی در باره این حادثه خودداری کنند و همچون گذشته که پیگیر وضعیت ما نبودند اکنون نیز در این ارتباط، مطالب غیر واقعی منتشر نکنند و انصاف داشته باشند.
نجار ادامه داد: فرزندم اهل نماز و مسجد بود و در مراسم دینی همراه خودم میآمد و در مدت هشت ماه در فضای مجازی (شاد) مدرسه درس میخواند و تکلیفهای خود را مرتب انجام میداد.
«سید عادل موسی زاده» پدر این دانش آموز نیز در این باره گفت: محمد دانشآموز پایه پنجم دبستان شهید باهنر شهر دیر بود.
وی افزود: دارای یک همسر و سه فرزند و زیر نظر بهزیستی دیر مستمری بگیر هستم و وضع مالی خوبی ندارم اما با این وضع هر چه در توانم بوده برای خانوادهام کم نگذاشتهام.
وی گفت: فرزندم تنها یک گوشی داشت که خودم برایش خریداری کرده بودم و با آن تکلیفهای مدرسه اش را انجام می داد تا اینکه در روزهای اخیر این گوشی خراب شد و از من خواست گوشی نو برایش تهیه کنم که قول دادم در اولین فرصت برای او خریداری کنم.
موسی زاده ادامه داد: با اینکه مدرسه هم اعلام کرد که برای دانشآموزان تبلت خریداری میکنیم اما تاکنون هیچ گوشی و تبلتی از مدرسه دریافت نکردهایم .
وی افزود: اگر چه محمد هر روز درخواست خرید گوشی نو و تبلت داشت اما هنوز برای ما انگیزه این اقدام فرزندم مشخص نشده که او برای چه دست به خودکشی زده است.
در این ارتباط «علی یزدانی پور» دادستان شهرستان دیر استان بوشهر نیز به ایرنا گفت: پرونده حادثه مرگ دانشآموز مدرسه شهید باهنر این شهر در شعبه بازپرسی دیر تشکیل شده و علت و انگیزه این حادثه در دست بررسی است.
علی یزدانی پور اظهار داشت: هنوز علت مرگ این دانشآموز معلوم نیست و پزشکی قانونی نظر خود را اعلام نکردهاست؛ البته تحقیقات برای مشخص شدن علت و انگیزه این حادثه در دست انجام است و دستور دفن جسد روز گذشته صادر شد.
ورود مجلس به موضوع خودکشی دانشآموز بوشهری
به گزارش ایسنا، چند روز گذشته خبری دربارهی خودکشی دانشآموز ۱۱ ساله در بندر دیر بوشهر با طناب دار منتشر شد که حرف و روایات مختلفی درباره علت خودکشی این نوجوان وجود دارد، عدهای علت را فقر و گروهی دیگر عدم دسترسی به تلفن هوشمند برای اتصال به سامانه شاد و تحصیل به صورت آنلاین مینامند که هنوز علت دقیق این خودکشی مشخص نشده است. البته آموزش و پرورش خودکشی این دانش آموز به دلیل دسترسی نداشتن به تلفن همراه و کلاسهای مجازی را رد کرده و گفته از فروردینماه یک گوشی توسط مدیر مدرسه در اختیار او قرار داده شده و تا آخرین ساعات قبل از اقدام به خودکشی نیز در شبکه شاد فعالیت داشته است.
روابط عمومی آموزش و پرورش دیر با انتشار اطلاعیهای اعلام کرده که «دلیل خودکشی دانشآموز دیری عدم دسترسی به تلفن همراه نبوده است».
در واکنش به خودکشی این دانشآموز احمد نادری – رییس فراکسیون مقابله با آسیبهای اجتماعی – در صفحه توییتر خود نوشت:
« پدیده خودکشی آنهم برای یک دانش آموز ۱۱ ساله فاجعه است و نباید به راحتی از کنار آن عبور کنیم. این فاجعه باید به درستی علتیابی شود تا در آینده شاهد تکرار چنین مصیبتهایی نباشیم.
خدا به خانواده این دانش آموز صبر عنایت کند.
حتما علت دقیق آنرا پیگیر خواهم بود.»
همچنین این عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در توییت دیگری با اشاره به طرح تهیه شده برای تکلیف دولت جهت تامین سه میلیون تبلت و گوشی هوشمند برای دانشآموزان بیبضاعت نوشت:
« طرح دوفوریتی تهیه سه میلیون تبلت و گوشی هوشمند برای دانش آموزان بی بضاعت را حدود یک ماه پیش تهیه و با جمع آوری حدود ۴۰ امضا سابمیت کردم. اعلام وصول شده و در نوبت قرار دارد.
مطابق این طرح دولت مکلف خواهد شد از محل های بودجه ای مشخص شده، سه میلیون ابزار تهیه و در اختیار آنان قرار دهد.»
حدود یک ماه پیش نادری نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی در گفتوگویی از تهیه طرح دو فوریتی برای دسترسی دانش آموزان نیازمند به تبلت و گوشی هوشمند جهت آموزش در فضای مجازی خبر داده بود.
badoorbin.comakhbarazad.comمنبع : خبرفوری
آخرین دیدگاه