رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان لوازم خانگی تهران با اشاره به فروش برخی اقلام لوازم خانگی با قیمتهای کلان در بازار گفت: این مسائل ناشی از آن است که ظرفیت تولید داخلی لوازم خانگی را به مردم اطلاعرسانی نکردیم.
پس از اعمال تحریمهای آمریکا در سال ۱۳۹۷ و افزایش قیمت ارز و همچنین خروج تولیدکنندگان خارجی لوازم خانگی از کشور؛ بازار لوازم خانگی با عدم تناسب در عرضه و تقاضا مواجه شد، به طوری که لوازم خانگی در بازار بسیار نایاب و گران شد، البته مشکل تامین کالا پس از مدتی با ورود تولید کنندگان جدید لوازم خانگی و همچنین افزایش تولید، تولید کنندگان قبلی تا حد زیادی مرتفع شد اما مشکل گرانی و افزایش قمیت لوازم خانگی همچنان باقی است و در برخی اقلام لوازم خانگی از جمله یخچال و فریزر خارجی با قیمتهای بسیار کلان ۸۰ و یا ۱۰۰ میلیون تومانی مواجهیم.
حتی به اذعان رئیس اتحادیه فروشندگان و تولید کنندگان لوازم خانگی در این بازار کالاهایی با قیمت بسیار گزاف وجود دارد، به طوری که یخچال و فریز ساید خارجی ۲۵۰ میلیون تومانی نیز عرضه میشود.
قیمت لوازم خانگی تولید داخلی نیز از هیچ ثباتی برخوردار نیست و قیمت عرضه کالاهای تولیدی این بخش دائما در حال افزایش است.
اکبر پازوکی، رئیس اتحادیه تولید کنندگان و فروشندگان لوازم خانگی تهران در مورد دلایل عرضه لوازم خانگی با قیمت های سرسام آور که یخچال و فریزر ساید در بازار به قیمت ۲۵۰ میلیون تومان هم عرضه می شود، اظهار داشت: بعد از تغییر سیاست های ارزی در سال ۱۳۹۷ و خروج دو تولید کننده بزرگ لوازم خانگی کره ای از کشور، بازار لوازم خانگی دستخوش تغییرات شد و به عبارتی با کاهش عرضه امکان پاسخگویی به تقاضای موجود در بازار وجود نداشت البته یک تقاضای کاذب نیز به بازار حاکم شد به طوری که برخی از مردم از ترس اینکه با خروج این تولید کنندگان از کشور و قطع واردات، لوازم خانگی نایاب شود اقدام به خرید کردند و مثلا یکی دو دستگاه لوازم خانگی پرمصرف را خریداری کردند و در منزل نگهداری کردند، برخی نیز که از توان مالی برخوردار بودند و فرزندی در سن ازدواج داشتند برای فرزندان خود اقدام به خرید جهیزیه کردند تا با توجه به قطع واردات و قطع همکاری تولید کنندگان خارجی برای تامین جهیزیه در آینده با مشکل مواجه نشوند.
وی افزود: برخی نیز وارد این بازار شدند و به امید افزایش قیمت ها و کسب سود، خریدهایی را در حد توان ملی خود انجام دادند. لذا بخشی از عرضه لوازم خانگی خارجی در بازار ناشی از همین اتفاقات است یعنی افرادی که به قصد کسب سود اقدام به خرید لوازم خانگی کردند اکنون با گران شدن لوازم خانگی، یخچال فریزر دو قلو خارجی را که دو سال پیش مثلا با قیمت ۷ تا ۱۰ میلیون تومان خریداری کرده بودند اکنون به قیمت بیش از ۴۰ یا ۵۰ میلیون تومان می فروشند و یا برخی افرادی که اقدام به خرید جهیزیه کرده بودند و تاکنون از آن استفاده نکرده اند اکنون با گران شدن لوازم خانگی کالای خود را به چندین برابر قیمت میفروشند.
پازوکی متذکر شد: از آنجایی که اکنون کالای خارجی در بازار نیست این افراد فرصتی یافته اند تا کالاهای خود را با چندین برابر قیمت خرید عرضه کنند. البته بخشی از لوازم خانگی خارجی در بازار هم از طریق قاچاق وارد می شود و با قیمتهای بسیار بالا در بازار میشود.
وی عنوان کرد: نکته دیگر در مورد گرانی لوازم خانگی حتی لوازم خانگی تولید داخل تاثیر قیمت ارز بر مواد اولیه و گران شدن مواد اولیه است که قیمت تمام شده کالا را افزایش میدهد.
پازوکی تصریح کرد: در اینجا ذکر این نکته لازم است که اگر اطلاع رسانی درستی از ظرفیت تولید لوازم داخلی به مردم انجام می شد و مردم با ظرفیت های تولیدی لوازم خانگی داخلی آشنا می شدند قطعا آن افرادی که هنوز به فکر خرید لوازم خانگی خارجی هستند به جای خرید لوازم خانگی خارجی ۲۵۰ میلیون تومانی کالای داخلی را با کیفیت عالی و با قیمت بسیار کمتر از میان تولیدات داخلی خریداری میکردند.
badoorbin.comakhbarazad.comمنبع : خبرفوری
آخرین دیدگاه