پیگیری حقوقی و قضایی “نقض نظام­مند هوانوردی بین­ المللی” و “راهزنی هوایی” رژیم امریکا

معاون رئیس قوه­ قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر، تعرض جنگنده­ های امریکایی به هواپیمای مسافری جمهوری اسلامی ایران را مصداق بارز “راهزنی هوایی” خواند. علی باقری کنی معاون رئیس قوه­ قضاییه و دبیر ستاد حقوق ..

5f1b139da37ee_2020-07-24_21-30 معاون رئیس قوه­ قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر، تعرض جنگنده­ های امریکایی به هواپیمای مسافری جمهوری اسلامی ایران را مصداق بارز “راهزنی هوایی” خواند.

علی باقری کنی معاون رئیس قوه­ قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر، تعرض جنگنده­ های امریکایی به هواپیمای مسافری جمهوری اسلامی ایران را مصداق بارز “راهزنی هوایی” خواند و آن را تهدیدی جدی برای امنیت هوانوردی جهانی دانست که عدم مقابله جدی و مؤثر با آن موجب نقض صلح و امنیت بین ­المللی است.

معاون رئیس قوه قضاییه با اشاره به “گستاخی نظام­مند” (سیستماتیک) رژیم امریکا در نقض آشکار قواعد و مقررات بین ­المللی اظهار داشت: «تعرض فرمانده ی تروریستی ارتش امریکا به هواپیمای مسافربری ایران بر فراز سوریه، نقض امنیت هوانوردی و نیز نقض آزادی پرواز هواپیماهای غیرنظامی و نیز نقض قواعد و اصول بنیادین و اساسی حقوق بین­ الملل بشر است».

دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران با تأکید بر این که تعرض دیشب جنگنده­ های فرماندهی تروریستی ارتش امریکا به هواپیمای ایرانی، نخستین تجاوز این رژیم به حقوق ملت ایران نیست، تصریح کرد: «حمله­ ی موشکی پهپادهای امریکایی به کاروان خودروهای حامل سردار شهید سلیمانی در بغداد در دی 1398، حمله­ ی موشکی ناو جنگی امریکا به هواپیمای مسافربری ایران بر فراز خلیج فارس در تیر 1367 و نیز رهگیری و ایجاد مزاحمت برای هواپیمای شرکت آسمان در اردیبهشت 1396، بیانگر آن است که “نقض نظا م ­مند” آزادی پرواز و امنیت هوانوردی به رویه عادی رژیم جنایتکار امریکا در قبال قواعد و مقررات بین­المللی تبدیل شده ­است».

باقری کنی با اشاره به این که تعرض دیشب فرماندهی تروریستی ارتش امریکا به هواپیمای مسافربری ایران مصداق بارز و انکارناپذیر نقض اصول مسلم حقوق بین­ الملل است، اظهار داشت: «مراجع بین ­المللی به­ ویژه مدعیان حفاظت از صلح و امنیت بین ­المللی در برابر آزمونی سرنوشت­ ساز قرار گرفته ­اند، چراکه سکوت و انفعال در برابر تجاوز به جان انسان­ها و حقوق آنها و نیز نقض آشکار موازین بین­ المللی، نه ­تنها امریکایی­ های خودبرتربین را گستاخ­ تر خواهد نمود، بلکه ماهیت وجودی این سازمان­ها و نهادهای بین ­المللی را نیز زیر سئوال خواهد برد».

معاون رئیس قوه قضاییه با تأکید بر اقدام رژیم امریکا در تعرض به هواپیمای مسافربری ایران و ضرورت بهره­ گیری از همه­ ی ظرفیت­ های حقوقی و قضایی بین­ المللی برای مقابله با نقض نظام­مند (سیستماتیک) آزادی و امنیت پرواز هواپیماهای غیرنظامی، تصریح کرد: «دستگاه قضایی با استفاده از ظرفیت­های قانونی داخلی از جمله “قانون مقابله با نقض حقوق بشر و اقدامات ماجراجویانه و تروریستی امریکا در منطقه”، آمران، عاملان، مباشران و معاونان تعرض به هواپیمای مسافربری ایران و نیز تهدید به نقض حق حیات مسافران این هواپیما از جمله آسیبب ­های جسمی و روحی آنها را در مراجع ذی صلاح داخلی با جدیت پیگیری خواهد کرد و تعقیب متجاوزان به حقوق عامه در سطح بین ­المللی را طبق قانون در دستورکار خود قرار خواهد داد».

پست بعدی

چین، چه نیازی به انعقاد سند جامع همکاری ۲۵ساله با ایران دارد؟

ج جولای 24 , 2020
سخنگوی پیشین وزارت امور خارجه تاکید کرد: در سند جامع همکاری ۲۵ ساله بین ایران و چین هیچ رقمی قید نشده و این اظهارات که ایران حق استخراج کامل میادین نفتی‌اش را به چینی‌ها واگذار کرده خبر درستی نیست. حم..

اجتماعی

منوی شبکه های اجتماعی تنظیم نشده است. شما باید منویی ایجاد کنید و آن را به منوی شبکه های اجتماعی در تنظیمات منو اختصاص دهید.

آخرین دیدگاه

000