ژن های مرتبط با خطر ابتلا به کرونای شدید شناسایی شد

60a35b8e68d2f_60a35b8e68d32 محققان موفق به رمزگشایی ژن‌هایی شده‌اند که برخی افراد را در معرض خطر ابتلا به کرونای شدید قرار می‌دهند.

محققان می گویند، برخورداری از انواع خطر ژنتیکی در ژن ABO ممکن است احتمال ابتلا به کووید-۱۹ را افزایش دهد و سایر ژن ها نیز می توانند این خطر را افزایش دهند.

دی.ان.ای یک مولکول بزرگ و پیچیده است و به همین دلیل تنها با بررسی ارتباطات ژنتیکی نمی‌توان ژن دقیق مسئول کووید- ۱۹ را شناسایی کرد.

به همین دلیل محققان دانشگاه «بریتیش کلمبیا» در این مطالعه از ژنومیک تلفیقی همراه با پروتئومیکس استفاده کردند. پروتئومیکس دانش بررسی ساختار و عملکرد پروتئین‌ها در مقیاس بزرگ است.

«آنا هرناندز کوردرو» دانشجوی مقطع دکترا مرکز نوآوری‌های قلب و ریه در دانشگاه بریتیش کلمبیا گفت: با ترکیب اطلاعات ژنتیکی کووید-۱۹ با بیان ژن و مجموعه داده‌های پروتئومیک می‌توان فهمید که کدام ژن‌ ها با کووید-۱۹ ارتباط دارند.

محققان در این مطالعه اطلاعات ژنتیکی را با داده‌ های مورد بررسی قرار گرفته بیان ژن ریه ترکیب کردند. آنها تنوع ژنتیکی را که کنترل کننده بیان ژن در ریه و مرتبط با کووید-۱۹ بود، شناسایی کردند.

آنها همچنین از دانش بیوانفورماتیک برای تجزیه و تحلیل داده‌ ها استفاده کردند. با انجام این کار توانستند ژن‌ های زیادی را که نقش مهمی در واکنش سیستم ایمنی بدن به کووید-۱۹ دارند، شناسایی کنند. این ژن‌ها در حساسیت کووید-۱۹ نیز نقش دارند.

هرناندز گفت: با استفاده از قدرت اطلاعات ژنومی، ژن‌هایی را که مربوط به کووید-۱۹ هستند، شناسایی کردیم. ما دریافتیم که ژن ABO یک عامل خطر قابل توجه برای کووید-۱۹ است.

علاوه بر ژن ABO، محققان متوجه شدند که افرادی که دارای انواع ژنتیکی خاصی مانند SLC۶A۲۰ ، ERMP۱ FCER۱G و CA۱۱ هستند و خطر ابتلا به کووید-۱۹ در آنها به طور قابل توجهی بالاتر است.

محققان در کنفرانس بین المللی ATS ۲۰۲۱ خاطرنشان کردند: این افراد باید در هنگام همه گیری بسیار احتیاط کنند. این ژن ها همچنین ممکن است نشانگرهای خوبی برای بیماری و همچنین اهداف بالقوه دارویی باشند.

پست بعدی

چگونه "اضطراب" در کودکی باعث "سلطه پذیری" می‌شود؟

س مه 18 , 2021
یک روانشناس با بیان اینکه اختلال اضطراب اجتماعی دارای سابقه‌ای در کودکی افراد است، گفت: بعضا این اختلال با علل اولیه نوعی "بازداری رفتاری" یا "کم رویی اجتماعی" آغاز می‌شود. فرنگیس شریفی باستان اظهار کرد: معمولا سن متوسط بروز اختلال "اضطراب اجتماعی" ۱۳ سالگی است و ۷۵ درصد از موارد […]

اجتماعی

منوی شبکه های اجتماعی تنظیم نشده است. شما باید منویی ایجاد کنید و آن را به منوی شبکه های اجتماعی در تنظیمات منو اختصاص دهید.

آخرین دیدگاه

000