لحظه‌ تاریخی برای بایدن و برجام/ دو دلیلی که ایران به آمریکا اعتماد نمی‌کند/ کلک بحران هسته‌ای تا انتخابات ۱۴۰۰ کنده می‌شود؟

سیاسی/ سیاست خارجی 603faad575861_2021-03-03_18-57 از نظر یک رسانه هندی، اکنون یک لحظه تاریخی برای رئیس جمهور امریکا است. جو بایدن باید هر چه سریع‌تر تصمیم بگیرد و تا فرصت از دست نرفته به جای درگیری با ایران و عملیات در خاورمیانه به برجام بازگردد.

به گزارش خبر فوری، در حالیکه بسیاری از رسانه‌های خارجی با کنجکاوی بحران عراق و سوریه را دنبال کرده و به دنبال این هستند که نشانه‌های از جنگ بین ایران و آمریکا را در خاورمیانه پیدا کنند، برخی دیگر هنوز برجام را مهم‌ترین مساله در روابط بین‌الملل ایران و ایالات متحده دانسته و سخت دنبال این هستند که سرانجام آن را از طریق بررسی رفتار ایران و آمریکا و نیز اروپا و سازمان ملل رمز گشایی کنند.

خبرگزاری مشهور کشور هندوستان (The Hindu) از جمله پایگاه‌های خبری است که به این موضوع پرداخته است. نویسنده‌ی تحلیل معتقد است اکنون یک لحظه تاریخی برای رئیس جمهور امریکا است. جو بایدن باید هر چه سریع‌تر تصمیم بگیرد و تا فرصت از دست نرفته به جای درگیری با ایران و عملیات در خاورمیانه به برجام بازگردد.

استدلال نویسنده این است که احتمالا بعد از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ایران در سال آتی، یک سیاستمدار "بنیادگرا" به قدرت برسد که بر خلاف حسن روحانی علاقه‌ای به توافق هسته‌ای نداشته باشد. از این رو، این چند ماه جاری بسیار سرنوشت ساز است.

اکنون یک لحظه تاریخی برای رئیس جمهور امریکا است. جو بایدن باید هر چه سریع‌تر تصمیم بگیرد و تا فرصت از دست نرفته به جای درگیری با ایران و عملیات در خاورمیانه به برجام بازگردد

آنچه از نظر نویسنده، برجام را تبدیل به یک گره کور کرده بازی "مرغ و تخم مرغ" دو طرف است. از نظر ایران این آمریکا است که ابتدا از برجام خارج شده و به همین دلیل اول آنها باید به توافق بازگردند.

همچنین، ایران تاکید دارد که همه تحریم‌های دولت قبل ایالات متحده علیه ایران باید برداشته شود. از آن طرف، دولت جو بایدن گفته تنها اگر ایران به تعهدات هسته‌ای خود در چارچوب برجام بازگردد، حاضر است به این معاهده بازگردد.

خبرگزاری هندو در ادامه می‌نویسد: البته دولت بایدن تا کنون قدم‌هایی را برداشته تا نشان دهد علاقه مند است به برجام بازگردد. سخت‌گیری بر عربستان و فشار بر بن‌سلمان و در نتیجه ایجاد تعادل در منطقه یکی از سیگنال‌های مهم بایدن به ایران است. با این حال، به نظر می‌رسد این قدم‌ها و سیگنال‌ها برای جلب رضایت ایران کافی نیستند."

نویسنده در ادامه تاکید دارد که عدم اعتماد ایران به آمریکا کاملا منطقی و هوشمندانه است. تحلیلگر هندو می‌گوید که جمهوری اسلامی ایران تا کنون حداقل دوبار به آمریکا اعتماد کرده و هر دوبار ضربه خورده است. یک بار در زمان ریاست جمهوری جرج بوش و جنگ افغانستان بود که ایران با آمریکا برای نابودی طالبان همکاری کرد اما مدت کوتاهی بعد جرج بوش پسر ایران را "محور شرارت" نامید.

مرتبه دوم هم اعتماد به اوباما و انعقاد برجام بود. این توافقنامه اگرچه به امضاء رئیس جمهور وقت ایالات متحده رسید اما با برگزاری انتخابات ۲۰۱۶ و به قدرت رسیدن دونالد ترامپ، بار دیگر آمریکا بدعهدی کرد و از برجام خارج شد.

این دو اتفاق باعث شده جلب اعتماد ایران کمی سخت شود. تنها راه برای جلب اعتماد مجدد، این است که بایدن تحریم‌ها را برداشته و به برجام بازگردد.

عدم اعتماد ایران به آمریکا کاملا منطقی و هوشمندانه است. تحلیلگر هندو می‌گوید که جمهوری اسلامی ایران تا کنون حداقل دوبار به آمریکا اعتماد کرده و هر دوبار ضربه خورده است

نویسنده در انتهای مقاله‌اش می‌نویسد که مشخص است که هر دو جناح به توافق هسته‌ای احتیاج دارند. ایران بر اثر همراه شدن تحریم‌های سخت دولت ترامپ با همه‌گیری کرونا در شرایط سخت اقتصادی است و آمریکا نیز نگران فعالیت هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران است. یکی به رفع تحریم‌ها محتاج است و دیگری به توافق هسته‌ای‌‌. از این رو، رئیس جمهور آمریکا باید هر چه سریعتر تصمیم بگیرد و به برجام بازگردد.
(مقالات پایگاه‌های خبری خارجی صرفا جهت اطلاع رسانی ترجمه شده و به معنی تایید محتوای آن توسط خبر فوری نیست)

badoorbin.com
akhbarazad.com
منبع : خبرفوری

پست بعدی

جدیدترین آمار مبتلایان و فوتی های کرونا در جهان

پ مارس 4 , 2021
آمار جهانیِ مبتلایان به کروناویروس تاکنون به ۱۱۵ میلیون و ۷۶۸ هزار و ۹۸۱ نفر رسیده و مرگ دو میلیون و ۵۷۱ هزار و ۷۹۴ نفر بر اثر ابتلا به این بیماری تأیید شده است. بنابر تازه‌ترین آمارها تاکنون ۹۱ میلیون و ۴۶۹ هزار و ۱۷۴ نفر از مبتلایان به […]

اجتماعی

منوی شبکه های اجتماعی تنظیم نشده است. شما باید منویی ایجاد کنید و آن را به منوی شبکه های اجتماعی در تنظیمات منو اختصاص دهید.

آخرین دیدگاه

000